El Port preveu prop de 60 milions en inversions de transició energètica

El Port de Tarragona destinarà en els propers tres anys prop de 60 milions d’euros a la descarbonització i la transició energètica. Són inversions que formen part del programa de reptes estratègics ECOPORT 2027. Aquí s’inclouen moltes actuacions: per exemple, les obres de la Xarxa Natura 2000 que han començat aquesta setmana i que suposen recuperar 37 hectàrees de terreny i construir un centre d’interpretació de l’antiga vil·la romana Cal·lípolis.

Foto: ACN
PUBLICITAT

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, el president del Port, Saül Garreta, ha remarcat aquest projecte, però també d’altres com el contradic de Ponent i la Zona d’Activitats Logístiques que avancen segons el calendari previst. Hi ha altres actuacions a les desembocadures dels rius Francolí i Gaià, o l’electrificació del moll de Balears, on aviat s’estrenarà la nova terminal de creuers. 

Garreta defensa l’aposta del Port en aquests tipus de projectes per la sostenibilitat, l’economia neta i la biodiversitat. 

En la mateixa entrevista, Garreta reconeix que ha anat matisant el seu punt de vista sobre els creuers i que ara se sent còmode amb la posició del Port de Tarragona. La temporada arrenca el proper diumenge 7 d’abril amb una previsió de 60 escales i uns 120 mil passatgers fins a finals de tardor.  

PUBLICITAT