El PP vol acabar amb les pintades a la ciutat

El PP vol acabar amb les pintades a les façanes i edificis de la ciutat. El grup municipal planteja aplicar les ordenances per dissuadir els vàndals a la realització dels actes incívics i transmetre un missatge de tolerància zero. Els populars presentaran la proposta en forma de moció al ple ordinari d’aquest divendres. 

PUBLICITAT

La portaveu, Maria Mercè Martorell, defensa castigar els incívics, multant les infraccions i endurint les sancions. Martorell ha incidit en la importància de diferenciar les pintades i els grafitis. Ha afirmat que mentre els grafitis tenen un component artístic, les pintades són un acte vandàlic. Creu que Tarragona no es mereix aquesta situació, que dona una “imatge d’abandonament i deixadesa”. 

Per la seva banda, Junts per Catalunya portarà dues mocions al ple. La primera fa referència a la reobertura del Punt del Voluntariat que es va tancar el 2019. Alhora, Junts demana la creació d’un banc de recursos per acompanyar el voluntariat en la formació i gestió d’entitats i l’accés a ajuts i subvencions. La moció també vol constituir el  Consell Municipal del Voluntariat perquè hi hagi coordinació amb tots els departaments de l’Ajuntament. La segona moció presentada pel grup municipal serà per donar continuïtat i fomentar Tarragona com a Vila Florida. 

El grup municipal d’En Comú Podem també presentarà dues mocions al ple. Per una banda, demanen la construcció d’un monument en honor a Federico García Lorca al barri de Torreforta, a la plaça del mateix nom. En segon lloc, ECP demanarà que l’Ajuntament rebutgi el transvasament de l’Ebre entre Tarragona i Olèrdola. 

PUBLICITAT