El preu de l’energia fa baixar la producció d’algunes empreses

La pujada de preus de l’electricitat i l’energia en general afecta molt a les empreses. Des de l’Associació d’Empresarial Química de Tarragona han reconegut que és una de les seves preocupacions principals, en aquests moments. La seva Directora Gerent, Maria Mas, ha explicat al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que “la pujada de preus ha afectat la competitivitat, i alguns dels associats han hagut de baixar la producció”.

PUBLICITAT

Tot i això, de moment, no s’han parat plantes, però si aquesta pujada constant no té fre “més endavant s’hauria de veure què passa”. La Directora Gerent creu que “la solució de regular el preu no és la més adequada, i haguessin preferit desvincular el gas de l’energia”.

En aquest sentit, ha tornat a reivindicar les xarxes tancades, ja que fa més d’un any que estan pendents d’un reglament. Això, segons ha assegurat, marca un punt diferencial entre les empreses d’aquí i la resta d’Europa. Amb tot, ha dit que les xarxes tancades reduirien un 20% el cost de l’energia. 

PUBLICITAT