El “projecte zero centimetres” lluita per un urbanisme 100% inclusu

Les diverses queixes d’usuaris han portat a l’associació de discapacitats de Tarragona Cephadiss a engegar el “projecte zero centímetres”. Aquest pretén fer un estudi exhaustiu sobre “totes les barreres arquitectòniques presents als carrers de la ciutat”.

projecte zero centimetres
PUBLICITAT

Manuel Moreno, secretari de l’associació, relata com “cada centímetre de vorera representa un mur de deu metres amb persones amb cadira de rodes”. Des de l’associació destaquen diferents punts “hostils amb les persones amb mobilitat reduïda” com el pas de la plaça dels Carros o les escales del Palau Firal. Moreno remarca que “Tarragona està molt endarrerida en aquesta matèria” i altres ciutats més petites del territori com Cambrils “ja han fet grans passes endavant”. Amb tot, la intenció és acabar presentant aquest estudi a l’Ajuntament de Tarragona per instar-los a “fer una ciutat 100% inclusiva”.

Des de l’Associació també destaquen que “molts establiments com farmàcies tampoc són accessibles per tothom”. En aquest sentit, insten a les administracions a “exigir l’adaptabilitat i subvencionar aquestes obres”.

PUBLICITAT