El REC enceta una 21a edició amb una programació de rècord

El REC, Festival Internacional de cinema de Tarragona enceta la seva 21a edició presentant una programació de gairebé una trentena de pel·lícules, xifra rècord del certamen. D’aquestes vint són estrena a Catalunya i la meitat a l’estat espanyol. En la categoria competitiva el festival torna a apostar pel talent jove i la nova creació amb 11 òperes primes.

Xavier Garcia REC
Foto: Jaime Rojas
PUBLICITAT

La llarga experiència del festival es consolida enguany amb la creació de la secció Second Round, on el REC presenta les obres d’autors que han passat pel festival, ara ja consagrats com a creadors. Xavier Garcia Puerto, director artístic del festival, destaca com la programació d’enguany és “una finestra a noves realitats de diferents parts del món“.

A més de les categories esmentades el REC aposta també pel talent local amb la projecció de dues obres tarragonines, Una Ciutat de Mussols i Cor de Vellut. Després de l’edició híbrida del 2020 el festival aposta novament per “les trobades presencials”. Moltes de les pel·lícules presentades no van poder estrenar-se a causa de la pandèmia o no van poder trobar un festival fins ara, motiu pel qual la programació ha resultat “un ventall de totes les noves escoles de cinema“.

PUBLICITAT