El ritme de vacunació segueix en descens al setembre

El centre de vacunació massiu del Camp de Tarragona, el Palau d’esports, va iniciar l’estiu amb xifres molt positives. Carol Tudela, coordinadora de les infermeres del centre, explica que “l’obertura de la franja dels 12 als 29 anys va ser un gran pic d’assistència”. Tot i això, a l’inici de l’agost, el nombre de persones que acudien a vacunar-se va baixar dràsticament.

PUBLICITAT

Tudela entén que “hi ha un percentatge que pot haver estat de vacances, però també hi ha molt indecisos“. Tot i això al Palau d’Esports manifesten que “no han parat”. La coordinadora remarca que s’ha viscut una disminució de dosis, però actualment al centre administren “una mitjana de 50 vacunacions espontànies al dia”.


Actualment la franja on menys persones vacunades trobem és la que es troba entre els 12 i els 40 anys. Tudela explica com, part del treball de les infermeres, és explicar “la importància de vacunar-se en un moment com aquest”.

Durant el mes d’agost s’han administrat 47.985 primeres dosis i 50.244 segones dosis a la regió del Camp de Tarragona, una xifra que suposa la meitat del més amb més administracions, el juny. L’inici de setembre no porta notícies positives, amb una mitjana encara més baixa que la d’agost.


PUBLICITAT