El Servei d’Atenció a Homes ja atén a cinc persones

Ja fa temps que ho anunciaven, i ara ja és una realitat. Tarragona compta en aquests moments amb un Servei d’Atenció als Homes que pretén ajudar i acompanyar a homes de totes les edats a millorar els seus comportaments i les seves conductes masclies. 

PUBLICITAT

Actualment ja atén a cinc persones, derivades d’altres serveis, i que arriben conduïts per l’assessorament personal. Cal destacar que entre els atesos hi ha dos menors d’edat que han demanat aquest servei, sota l’autorització dels seus progenitors. L’objectiu que tenen és poder coordinar-se amb els centres educatius, per ser un recurs importants i preventiu, així ho ha explicat la Montse Garcia, responsable de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona. 

Destaquen en tot moment que volen treballar amb la prevenció, per “això és essencial acostar-se als joves”, i remarquen que “no treu les penes ni equival a reduïr condemnes, ni res similar”. 

Els homes que arriben al servei es senten escoltats, i comencen un procés de deconstrucció personal per millorar els seus comportaments, així com comenta Sergio Navarro, psicòleg del servei. 

Cal destacar que Tarragona és de les poques ciutats que compta amb el Servei, després de Barcelona i alguns indrets del País Basc o Andalucia. 

PUBLICITAT