El Tarraco Viva parlarà de la ciutat Romana per entendre l’actual

Així explicava Magí Seritjol, Director del Tarraco Viva, la temàtica de la XXI edició d’aquest Festival de recreació i divulgació històrica. Una edició que parlarà de les ciutats donant una especial importància al Fòrum com el cor de la ciutat romana, i que es recrearà al Palau Firal.

PUBLICITAT

Mitjançant les 427 activitats es farà la reflexió sobre per què la gent vol seguir vivint a les ciutats. L’acte inaugural serà el dia 5 de maig a les muralles, que era la primera construcció d’una ciutat, i el de clausura serà el 19 de maig, ja amb les eleccions al costat, i per això es parlarà de les votacions i com es triaven els alcaldes durant l’època romana.

Cal destacar que enguany es fa una aposta important en el coneixement i la divulgació. Per això s’engega una col·laboració especial amb la URV i s’incorpora la Biblioteca Pública. A més també s’afegeix el Mercat Central i el Consell Insular de Menorca també ha preparat una sèrie d’activitats que vindrà a presentar a Tarragona. Així ho ha explicat la Consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.

Amb tot plegat el festival vol seguir creixent i aposta pel relleu generacional. Es vol enganxar d’alguna manera als joves perquè s’interessin per la història i també pel festival Tarraco Viva.

PUBLICITAT