El Teatre Metropol, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

El Govern de la Generalitat ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional el Teatre Metropol, en la categoria de Monument Històric, que podrà delimitar-ne el seu entorn i la seva protecció. Aquest nomenament suposa un gran anunci per l’edifici modernista construït per Josep Maria Jujol al 1910, que no només destaca per la seva referència cultural, sinó per la seva importància en els seus orígens del Patronat Obrer de mitjans del Segle XIX.

PUBLICITAT

El conseller de patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, es mostrava molt satisfet per aquest anunci i assegura que des del consistori continuen treballant en la seva recuperació.

Un Teatre Metropol que passa a ser un dels monuments més emblemàtics d’arreu de Catalunya i com a una de les obres cabdals a cavall entre el modernisme i el noucentisme i que avui el Govern de la Generalitat ha declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Un Metropol que, durant la guerra civil va ser malmès i, temps més endavant, va ser transformat en una sala de cinema. No seria fins l’any 1995, que Josep Llinàs va fer una restauració que recuperaria parts originals de l’arquitecte Jujol, i on hi va construir un volum annex de suport al teatre. Finalment, aquests treballs de recuperació de Llinàs va poder ampliar i dotar de gran forma i, rellevància de l’edifici, que avui ja compta amb un gran reconeixement arreu del país.

PUBLICITAT