El teixit empresarial del sud de Catalunya unit per impulsar la regió

Aquest dimarts s’ha presentat oficialment l’associació ImpulsCatSud, on més de 50 empreses des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès pretenen impulsar la regió del coneixement al sud de Catalunya. La iniciativa va començar fa un temps amb diverses persones que trobaven a faltar cohesió al territori, i a través de diverses reunions van crear un manifest al qual s’han adherit el gruix empresarial de la província.

ImpulsCatSud
PUBLICITAT

L’associació pretén potenciar les possibilitats industrials del territori a través d’eixos com la digitalització, el suport a les empreses emergents o el creixement sostenible. Miquel Maria Aragonès, president d’ImpulsCatSud, reconeix que “estem davant d’un moment crític, però que també pot crear oportunitats”. Per aquest motiu destaca que “l’associació té capacitat de captar inversions i el talent generat al territori”.

Una altra línia de treball serà la relació amb les administracions, en aquest sentit, Maria Mas, directora de l’AEQT, ha fet referència a “la necessitat de millorar les infraestructures d’electricitat i ferrocarril al territori”. La junta directiva ha volgut fer pública una crida “per sumar més empreses al projecte”.

PUBLICITAT