El VIH, una pandèmia encara vigent

Aquest dimecres és el Dia Mundial Contra el VIH. La investigació envers aquesta malaltia ha avançat molt, però se segueixen detectant casos cada any, i encara hi ha estigmes contra les persones que la pateixen.

prova VIH
PUBLICITAT

Conrad Casas, Subdirector de l’Agència de Salut Pública del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha explicat que el passat 2020 al Camp de Tarragona es van diagnosticar 5 persones per VIH i 3 de Sida. Això talla la tendència a l’alça que hi havia fins ara, però caldrà veure quina incidència ha tingut la Covid-19 en tot plegat. Tots els casos van ser homes, i el principal motiu de transmissió són les relacions sexuals homosexuals. Al nostre territori les farmàcies, fins al moment, aquest 2021 han fet una vuitantena de proves. Dolors Andreu, vocal de docència del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, ha dit que enguany s’han fet poques proves, i que és una malaltia que ha quedat en segon pla per la Covid-19, cosa que els preocupa. 

Cal destacar que Casas ha destacat que Catalunya ha aconseguit que el 90% de les persones amb VIH estiguin diagnosticades, el 90% dels diagnòstics entrin en tractament i el 90% tinguin una càrrega indetectable. La següent passa és el repte 95-95-95.

Durant tot el dia les farmàcies faran proves gratuïtes i a la plaça Corsini es faran activitats de conscienciació. Els actes s’allargaran fins al dia 9 de desembre.

PUBLICITAT