Urbanisme i neteja centren el debat de les municipals

L’urbanisme és un dels punts principals del debat electoral d’aquestes municipals a Tarragona. L’actual equip de govern d’ERC, Junts x Tarragona i la CUP, va aprovar un avanç del POUM i el debat al voltant d’aquest coincideix amb la campanya. Els diferents partits centren gran part de les propostes en mobilitat sostenible, creixement d’habitatges i la cohesió de la ciutat. De fet, aquest és un dels punts que ha generat més disputa entre el PSC i ERC durant la precampanya. Els socialistes acusen ERC de “no tenir projectes propis”, mentre que els de Ricomà defensen que el PSC només segueix les prioritats de les promotores immobiliàries.

debat eleccions municipals
PUBLICITAT

I juntament amb l’urbanisme, la neteja de la ciutat apareix com a gran qüestió pendent al municipi. L’equip de govern va aprovar una nova licitació del contracte de la brossa a l’últim ple ordinari del mandat i amb la negativa de tota l’oposició tret d’En Comú Podem. ERC treu pit d’aquesta gestió mentre que PSC i Junts han intentat de manera activa frenar aquesta licitació per poder-la debatre en el proper mandat. Rubén Viñuales, cap de llista dels socialistes, acusava l’equip de govern de “fer la feina a l’últim dia”

De fet, el contracte va ser aprovat gràcies al vot favorable de Junts X Tarragona, grup que compta amb Elvira Vidal, número 2 de Junts x Catalunya. Jordi Sendra, cap de llista del Junts, va protestar activament contra aquest contracte i així li va transmetre també a la seva candidata, tot i que va deixar la decisió final en les seves mans,

No menys important és el turisme, la ciutat ha batut rècords aquest estiu i ara entoma el repte de la desestacionalització i l’oposició al creixement d’aquest que plantegen partits com la CUP. Per contrapart el comerç local viu una mala deriva i els diferents partits polítics hauran de buscar la fórmula per trencar-la. Amb tot, la ciutat s’enfronta a unes eleccions municipals amb molta feina a mig fer i l’agilitat per resoldre-la podrien ser claus per cridar al vot ciutadà.

PUBLICITAT