Els 3 tombs de Tarragona recupera una part del recorregut tradicional

El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre recupera en presencialitat el tradicional acte dels 3 tombs a Tarragona. Són una de les entitats més antigues de la ciutat, que celebra enguany 700 anys, a més a més, els mateixos de l’arribada del braç de Santa Tecla.

Autoria: Gremi de Pagesos
PUBLICITAT

Després d’uns anys sense celebrar la festivitat, aquest 2022 realitzaran els 3 tombs on es recupera una part del recorregut que es realitzava antigament. Enguany tindrà una durabilitat de 15 dies, on des de la primera setmana de maig, hi ha una exposició en el Mercat de 3 carros que representen les 3 forces de transport que hi havia antigament, en la ciutat. A més a més, es recupera el “Sorteig del porquet”, adaptant-lo amb un lot de pernil i altres embotits. Per altra banda, tots els carros que participaran, són carros de pagesos, “un carro d’escala, que servia per anar a marcar o per portar mercaderies antigament”, ha esmentat Pere Joan Salas, vicepresident del Gremi de Pagesos. Acompanyats amb un total de 45 carros d’arreu del territori, juntament amb uns 70 animals en total.

Jordi Batet, membre i coordinador de l’acte, ha esmentat al programa de Carrer Major de Ràdio ciutat de Tarragona que, “recuperen diferents elements antics de la festivitat”.

El grup de teatre “Bravium” de Reus, arriben a la ciutat de Tarragona per interactuar amb el públic de la festivitat.

PUBLICITAT