Els actes institucionals i festius per la llengua marquen la Diada Nacional

Diada Nacional de Catalunya marcada per la llengua i la recuperació d’actes tradicionals a Tarragona. Un centenar de persones s’han aplegat en els actes populars amb el lema “Avui per les nostres mestres, sempre per la nostra llengua”, la ciutat ha recuperat els actes de carrer d’abans de la pandèmia. Sota l’organització de la coordinadora 11 de setembre de Tarragona, les accions ja van començar ahir al Balcó del Mediterrani amb el desplegament d’una gran estelada sota el títol “República Catalana”.

PUBLICITAT

Des de primera hora del matí s’han desenvolupat els actes institucionals amb l’ofrena al monument Rafel Casanova de Tarragona i és on tot seguit han començat els actes populars. En primer lloc, amb la fira d’entitats al carrer merceria, seguint amb la cercavila de foc i després a la Plaça de les Cols que ha acollit la lectura del manifest i per cloura amb el Cor Sageta de Foc. Així ho explica la secretaria de la Junta de l’ANC a Tarragona, Maria Jose Jerez.

Una diada que compta amb la diada castellera de les quatre colles tarragonines al Pla de la Seu i que tot clourà amb el dinar popular al mateix carrer merceria, en una diada nacional a Tarragona marcada pels actes institucionals i els actes festius a peu de carrer.

PUBLICITAT