Els Castellers de Vilafranca fan història carregant el pilar de 9fmp

La diada de Tot Sants és una de les que està marcades en vermell al calendari casteller. Els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró eren els protagonistes de la jornada. Els verds obrien plaça amb el 3d10fm. Quan sisens ja havien arribat a la seva posició, la canalla no ho veia clar i decidia tirar avall. Els Xiquets de Tarragona tampoc començaven amb bon peu la diada. Els del Pati del Pou intentaven el 5d8, el seu castell bandera d’aquesta temporada, però els més petits decidien baixar. Els Capgrossos de Mataró tancaven la primera ronda amb un 5d8 de postal.

PUBLICITAT

En segona ronda, els de Sisco Benet intentaven novament el 3d10fm. Aquesta vegada l’arribaven a coronar, però a la sortida de l’acotxadora, s’acabava trencant pel pis de setenes. Per altra banda, els de la camisa ratllada es treien l’espineta descarregant la catedral i els de la camisa blau marí es retrobaven amb el 3d9f, tres anys després.

A tercera ronda, arribava el plat fort. Els vilafranquins intentaven el pilar de 9 fmp, però després d’una forta rebrincada, el cap de colla dels verds decidia tirar-lo avall i el castell s’enfonsava. En aquell moment, decidien recuperar la confiança descarregant el 2d9fm i, d’aquesta manera, s’anotaven un altra gamma extra aquesta temporada. Els d’Alfredo González, carregaven el 3d9f i els Capgrossos de Mataró tancaven l’actuació amb el 4d8.

Quan semblava que el somni del pilar de 9fmp hauria d’esperar, els verds no es donaven per vençuts i el tornaven a intentar. Aquesta vegada sí, feien història carregant-lo per primera vegada a la història i la plaça de la Vila embogia. Finalment, els de la camisa ratllada posaven punt final a la seva actuació descarregant el 4d8 després d’un intent desmuntat.

El cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González, es mostrava molt satisfet amb la feina que havia fet la seva colla i, tot i que, els hi hagués agradat poder portar a plaça un altre castell, es mostrava molt orgullós.

Amb tot plegat, segur que la diada de Tot Sants d’enguany es recordarà amb molta emoció després de veure que el món casteller no té límits.

PUBLICITAT