Els castells es converteixen en una eina per divulgar la ciència

La Càtedra de la URV pel fet casteller tira endavant tot un projecte per divulgar la ciència a través dels castells. Es tracta de diferents materials que es podran veure pels carrers de Valls, Tarragona i Reus amb un codi QR que et reedirigeix a una pàgina web amb tota la informació i un vídeo. 

castells valls
PUBLICITAT

Així doncs, tracta diferents punts del fet científic: l’arquitectura, la química, la física, la història, l’antropologia i la sociologia, per tal de divulgar-lo. El director de la càtedra, el Dr Alfonso González, ha comentat que aquesta mostra cultural és un mitjà molt interessant per donar a conèixer el món científic. 

Està previst que també hi hagi un cicle de xerrades relacionat amb tot això aquesta primavera, a més de visites als assajos de les colles castelleres des d’una perspectiva científica. 

La intenció és ampliar el projecte, que tingui continuïtat, i que hi hagi més matèries científiques i temàtiques.

La iniciativa s’ha tirat endavant gràcies a l’ajuda del periodista casteller Carles Cortés i la membre del grup de comciència Núria Ruíz, i els cartells es començaran a col·locar a partir del 14 març, fins el maig per les tres ciutats. 

PUBLICITAT