Els castells tornen a les places tarragonines

Després de gairebé dos anys les colles castelleres de Tarragona van tornar a actuar a la ciutat sense restriccions d’aforament ni de castellers, només amb l’obligatorietat de la mascareta. Els Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo van celebrar la diada de la colla matalassera al Pla de la Seu. Els del barri mariner van aconseguir descarregar un treballat 4d6, després de fer un intent desmuntat, el 3d6 i un altre molt treballat 4d6a. Finalment van acabar l’actuació amb un pilar de 5. Per la seva banda els Xiquets de Tarragona van descarregar el 3d7, el 4d7a i el 4d7. També van acabar l’actuació amb un pilar de 5. El cap de colla dels matalassers, Alfredo González, reconeixia que l’important era haver pogut tornar a plaça.

PUBLICITAT

Per la seva banda la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van actuar a la plaça Corsini. Els del barri cooperativista van fer una bona diada descarregant el 3d7, el 5d7, el 4d7a, i el 4d7. L’actuació la van tancar amb un pilar de 5 i pilars de 4. Els del Cos del Bou, com ja van demostrar al Vendrell, van tornar a mostrar múscul descarregant el 3d7, el 5d7, el 4d7a i el 4d7. Van finalitzar la diada amb un pilar de 5 i tres pilars de 4. Jordi Alomà destacava que havia sigut una diada d’estrenes a casa.

D’altra banda també cal destacar que ahir es va celebrar la Diada de Santa Úrsula a Valls. Les dues colles vallenques van descarregar la clàssica de vuit: el 4d8, el 2d7 i el 3d8, en una plaça del Blat plena per veure castells.

PUBLICITAT