Els centres sanitaris redueixen dràsticament els pacients en llista d’espera fora de garantia

El mes de desembre de l’any 2022 la regió sanitària del Camp de Tarragona aumulava 2.001 pacients en llista d’espera fora del termini de garantia previst pel mateix Servei Català de la Salut esperant poder ser operats d’alguna necessitat. Malgrat que cap d’ells eren malalts oncològics ni d’absoluta gravetat, és una xifra molt elevada que els centres sanitaris del territori han aconseguit reduir molt en un any. El passat desembre del 2023 eren 394 els pacients fora de termini.

PUBLICITAT

Es tracta d’una reducció de més de 1.600 malalts en aquesta llista d’espera fora del termini de garantia. A més, gran part dels 394 pacients encara pendents de poder passar per quiròfan fa un parell de mesos havien entrat al llarg del mateix 2023.

Òscar Ros, director de Sector de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, afirma en declaracions al programa ‘Carrer Major’ que l’objectiu de cara a aquest 2024 és mantenir la tendència.

Pel que fa a les derivacions de pacients a altres hospitals i zones sanitàries, Ros explica que existeixen alguns casos, per necessitats determinades, en els quals toca enviar pacients sobretot a alguns centres de Barcelona. Malgrat això, defensa que la Regió Sanitària del Camp de Tarragona resol, aproximadament, el 96% de les necessitats de salut dels ciutadans del territori.

PUBLICITAT