Els comerciants es prenen les restriccions d’aires amb resiliència

Aquest dimecres ha entrat en vigor el decret d’estalvi energètic que limita l’aire condicionat a 27 graus i la calefacció a 19 graus. A més a més, s’obligarà als aparadors dels comerços i als edificis públics que no s’utilitzin a apagar els llums a partir de les 22:00 h de la nit.

PUBLICITAT

Aquestes mesures s’hauran d’aplicar a l’administració pública, als comerços, supermercats, espais culturals com teatres, cinemes o sales d’exposició, en algunes zones del sector de la restauració o a les estacions de transport.

A Tarragona, el decret d’estalvi energètic també ha afectat els diferents establiments de la ciutat.

Rubén Sánchez, propietari de La Graneria, un petit comerç d’alimentació de proximitat, assegura que per ells suposa un problema, ja que els seus productes necessiten estar relativament frescs.

Qui també coincideix amb aquesta idea, és la Laia Gil, cambrera de la cafeteria Fleca Roma de l’Avinguda Roma. Gil reconeix que pels treballadors això és un problema i que amb l’augment de les temperatures encara els afecta més.

L’altra cara de la moneda és el que ens explica la Laura Ric, cap d’establiment de l’Òptica Salas a la Rambla Nova, qui assegura que amb l’aire a 27 graus s’hi pot estar bé i que el seu problema recau en el fet que encara han de portar la mascareta de manera obligatòria.

Des de la llibreria Adserà de Tarragona, la Gertri Adserà, gerent de la llibreria, explica que ells no han notat cap canvi tot i que consideren que potser s’haurien d’abaixar dos o tres graus perquè 27 graus ho consideren massa fort.

Aquestes mesures estan previstes que estiguin vigents fins al novembre del 2023. Cal recordar que el decret inclou més mesures com el mecanisme pel tancament de portes, col·locar cartells informatius explicant les mesures d’estalvi energètic i el reforç de la revisió de les calderes.

PUBLICITAT