Els comitè d’empresa de Lear anuncia mobilitzacions

El Comitè d’Empresa de Lear Corporation Holding, de Valls, s’ha vist obligat a aturar les negociacions del conveni col·lectiu, després de sis mesos de reunions, davant la negativa de l’empresa a adaptar mínimament els salaris a la conjuntura actual.

LEAR
PUBLICITAT

La plantilla de Lear està treballant amb salaris de fa tres anys, malgrat la pujada de la inflació de 2021 i 2022, una situació que, segons afirma el comitè, “els ha fet perdre contínuament poder adquisitiu”. Per aquest motiu han convocat manifestacions a partir de la setmana vinent, per tal de fer seure a l’empresa i descongelar aquesta negociació que s’ha arrossegat durant més del gener segons apunta el comitè. Brian Guevara, delegat de CCOO del Comitè d’Empresa de Lear, assegura que “si aquestes mobilitzacions no resulten efectives, cridaran a la vaga als treballadors”.

A més, Guevara manifesta com “l’empresa demana un increment de la jornada irregular de sis dies, així com la revisió a la baixa dels complements salarials”. Aquest és un punt que ha fet enfadar especialment al comitè que denuncien “mostra la poca consideració de l’empresa amb els treballadors”.

PUBLICITAT