Els comuns proposen a l’alcalde incorporar Comissionats i descartar el pacte amb Junts

En Comú Podem proposa a l’alcalde Viñuales que incorpori la figura del Comissionat al govern municipal de Tarragona i descarti un pacte amb Junts per Catalunya. El portaveu dels comuns, Jordi Collado, adverteix que difícilment donaran suport a les mesures d’un govern del PSC i Junts perquè els independentistes tenen un model de ciutat radicalment diferent al seu. 

PUBLICITAT

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Collado es pregunta si Viñuales vol dependre del vot de dos regidors no adscrits que van estar a les files de Vox per completar una majoria estable de 14 escons. Davant d’aquest panorama, els comuns proposen a l’alcalde la creació de la figura del Comissionat, que ja ha funcionat al consistori de Barcelona amb funcions executives. Els comissionats, amb rang de conseller, aportarien més mans al govern i facilitarien una gestió més eficaç de la ciutat.

A la mateixa entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona, el portaveu d’En Comú Podem proposa tornar a la casella de sortida en la polèmica del contracte de la brossa perquè -diu- adjudicar la feina a la segona empresa del concurs suposa molts riscos judicials i econòmics per a l’Ajuntament. Collado apel·la a la prudència i la responsabilitat i actuar amb calma.

En relació al POUM, els comuns critiquen el plantejament al voltant de l’Horta Gran com una zona d’expansió urbanística amb molts habitatges i alguns molt a prop del Port i del polígon químic. Malgrat les discrepàncies, confia en el talant dialogant del govern municipal per arribar a una entesa. 

PUBLICITAT