Els conductors de l’EMT anuncien una vaga indefinida

Segona jornada de vaga dels conductors de l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona. El seguiment ha sigut del 100%, i des del comitè han anunciat que, si no arriba abans un acord, a partir del 19 d’abril s’iniciarà una vaga indefinida.

PUBLICITAT

El President de l’EMT, Jordi Fortuny, ha denunciat que els serveis mínims han començat una hora tard, ja que s’han pintat els retrovisors dels vehicles de negre, i també se’ls hi ha tirat ous. Per aquest motiu, el President, afirma que la Guàrdia Urbana està investigant els fets.

Fortuny ha explicat que fa mesos que es treballa amb el conveni col·lectiu, que ja s’ha incrementat la plantilla, i que ara volen realitzar un estudi perquè aquesta sigui més gran i estable. També ha afegit que s’ha arribat a un punt en comú amb el còmput d’hores. El President ha dit, però, que no pot atendre a les demandes retributives, perquè la massa salarial està regulada per llei, i el màxim retributiu és fins al 2%.

Per la seva banda, des del comitè s’han mostrat molt enfadats. Antonio Chacón, portaveu del Comitè, ha acusat l’empresa de mentir, i ha demanat la dimissió de Jordi Fortuny.

Si res canvia, passat Setmana Santa, començarà aquesta vaga indefinida, que a hores d’ara ja s’ha comunicat a inspecció. Des del Comitè asseguren que no els han convocat a noves negociacions, però des del Consistori diuen que a partir d’aquest divendres n’hi torna a haver.

PUBLICITAT