Els docents surten al carrer per demanar més seguretat als centres

Una cinquantena de persones s’han concentrat davant dels Serveis Terriorials d’Ensenyament de Tarragona. Cap dels dos sindicats, ni CGT ni el sindicat de professors de secundària, ASPEPC, han sabut concretar el seguiment de la vaga al·legant que “no tenien xifres encara”. Tot i això han denunciat que el Departament no va passar el decret de serveis mínims als centres fins ahir a les dues del migdia, i creuen que aquests són “abusius”. Tot i això han confirmat que “l’alteració al servei normal és evident”, així com explica Marta Minguella, Delegada d’Ensenyament per CGT a les comarques de Tarragona.

PUBLICITAT

Durant la concentració han llegit un manifest on han tornat a reivindicar reduir les ràtios de les aules, contractar a més professorat i material de seguretat de qualitat pels docents. Ricard Massó, portaveu del sindicat de professors de secundària, ha defensat que encara “hi ha temps per baixar les ràtios aquest curs”.

La concentració ha acabat amb l’encesa d’una traca enmig del carrer per escenificar en l’estat que es troben molts centres educatius actualment. 

PUBLICITAT