Els estudiants reclamen la implementació de la República Catalana

Els estudiants també s’han sumat a les protestes per reivindicar l’1 d’octubre. Més de 700 estudiants han sortit des del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili direcció la plaça Imperial Tarraco amb aquestes consignes.

PUBLICITAT

En una vaga que ha tingut un seguiment, en alguns llocs, del 80% els estudiants han volgut reclamar la implementació de la República Catalana. Així ho explicava el portaveu del SEPC, organitzadors de la protesta, Pol Domingo.

Un cop a la plaça Imperial Tarraco els estudiants han volgut recordar les càrregues policials que es van produir a l’Institut Tarragona. Per això s’han dirigit fins a l’entrada d’aquest centre, on ja hi havia col·locat un ram de clavells grocs i una butlleta del referèndum de l’1 d’octubre, i han penjat una pancarta. També en aquest lloc s’ha llegit el manifest. En aquest han volgut manifestar que “l’exercici del dret d’autodeterminació és una revolució política, perquè posa en mans del poble com organitzar i estructurar les institucions d’un país”. També han denunciat que les grans empreses no permetran l’exercici d’autodeterminació i la proclamació de la república. Finalment han demanat a les persones concentrades que se segueixi amb les mobilitzacions. Un cop llegit el manifest els estudiants s’han dirigit davant la subdelegació del Govern Espanyol i després davant la comissaria de la Policia Nacional, on han seguit reivindicant l’1 d’octubre i també han demanat la “llibertat dels presos polítics”.

 

 

PUBLICITAT