Els gossos, principal focus de preocupació per Sant Joan

Els animals, i especialment els gossos i gats son qui més pateixen durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La por al foc i els alts decibels causats per la pirotècnia, provoquen que molts d’ells s’amaguin o tinguin sentiments com por o angoixa. Sheila Micó, presidenta de l’Associació Revolución Pata assenyala els principals consells sobre com cuidar els animals per la festivitat de Sant Joan.

PUBLICITAT

Una de les principals preocupacions són les conseqüències que porten el soroll dels petards per Sant Joan. Els gossos podrien patir greus conseqüències no només psicològiques, sinó també fisiques que els podria causar la mort.

Les mesures més òptimes és l’ensenyament i acompanyament de la mascota a habituar-se al soroll en petites festes o amb diverses festivitats de petit format. En cas contrari, la millor recomenació per la revetlla de Sant Joan és poder aïllar les mascotes en una habitació segura i tranquil·la capaç d’aïllar de millor forma possible el soroll provocat pels petards.

Finalment, des de l’entitat Revolución Pata s’ha posat en valor la necessitat de respectar els gossos durant la revetlla de Sant Joan i advertir de poder denunciar les pràctiques incíviques sobre els animalsdurant la festivitat.

PUBLICITAT