Els hospitals, de moment, estables

Fa dies que des de la URV, l’investigador Àlex Arenas, anuncia que si no es decreta el confinament total, hi haurà un col·lapse del sistema sanitari. Nosaltres hem fet una revisió dels llits d’UCI disponibles dels principals hospitals del nostre territori.

Hospital Joan XXIII
PUBLICITAT

El principal hospital de Tarragona, l’Hospital Universitari Joan XXIII, compta amb 14 llits d’UCI, i a aquests se’ls hi suma 16 de semicrítics, doblant gairebé així, la capacitat que pot tenir la Unitat de Cures Intensives. Per tant l’hospital té 30 llits per a persones que necessitin respiradors, i que estiguin crítiques. Si ara com ara aquest centre no tingués cap llit ocupat podria acollir unes 30 persones afectades per COVID-19 a l’UCI.

En un altre punt de la ciutat, l’hospital de Sant Pau i Santa Tecla, tenen nou llits d’UCI. 

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus té 22 llits d’UCI. L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, explicava aquest divendres que quatre persones estaven a la Unitat de Cures Intensives, per tant tenien 18 llits disponibles contant que els altres no estaven ocupats amb pacients amb altres malalties.

A Valls l’Hospital Pius XII no té cap llit d’UCI, i els pacients més crítics s’han de desviar cap a Tarragona o Reus. I ja a Tortosa, l’Hospital Verge de la Cinta té només 8 llits d’UCI i n’han habilitat 8 més per la pandèmia del coronavirus. A hores d’ara quatre estan ocupats per pacients amb coronavirus.

Amb les dades de divendres hi ha 29 persones a les UCI de la Demarcació per Coronavirus. Per tant si totes estiguessin buides i disponibles per a pacients de COVID-19 en aquests hospitals hi hauria 48 llits lliures en les Unitats de Cures Intensives. 

PUBLICITAT