Els lletrats d’administració de justícia es concentren i diuen prou

Una trentena de lletrats d’administració de justícia s’han concentrat aquest dimecres 1 de febrer, davant de la Subdelegació del Govern de Tarragona per exigir que s’actualitzin els seus sous al volum de feina i a les noves atribucions que tenen. A més, reivindiquen que les seves condicions salarials s’equiparin a les de jutges i fiscals.

PUBLICITAT

Aquest conflicte no és nou. Ja fa anys que els lletrats duent a terme diverses protestes i, ara, després de moltes reclamacions i que el Ministeri de Justícia no hagi complert, els implicats han iniciat una vaga indefinida arreu d’Espanya. Aquesta suposa la paralització dels Jutjats tret dels serveis mínims. A més, implica suspendre tramitacions, judicis, execucions de sentències o pagaments entre altres.

A la província de Tarragona, asseguren que més del 50% de la plantilla està seguint la vaga i calculen, que només a la ciutat de Tarragona ja s’han vist obligats a aturar 30 casos en la darrera setmana.

Elena de la Vara, lletrada de l’Administració de Justícia dels jutjats de Reus, ha explicat que ja fa 14 anys que es troben en aquesta situació i que encara no han rebut cap resposta per part del Ministeri.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Santi Castellà, ha mostrat el seu suport als implicats i els ha proposat seure per afrontar el conflicte i buscar una solució.

PUBLICITAT