Els menjadors socials, salvavides d’aquesta crisi

La COVID-19 ens ha deixat unes conseqüències socials molt importants. Els menjadors socials de la ciutat han vist un increment important de les seves atencions.

PUBLICITAT

Al menjador social de Bonavista només al mes de desembre van atendre a més de 700 persones, concretament 747, un 1,6% dels barris de Ponent. Cal destacar que abans de la pandèmia entre famílies que van a buscar menjar per portar i cuinar a casa i les que agafen els plats calents no arribaven a les 400. Raquel Quílez, responsable del Menjador Social de Bonavista, explicat que la pandèmia ha complicat la situació a moltes persones.

Al menjador social Taula Amgia de Tarragona també han notat aquest increment. Abans de la pandèmia servien menjar a una seixantena de persones cada dia, ara a unes 85 de mitjana. A més també entreguen aliments per cuinar a casa a una cinquantena de famílies. 

Cal destacar que amb les mesures de seguretat s’ha perdut una part del component social que tenien aquestes entitats. 

PUBLICITAT