Els metges de la província de Tarragona denuncien 215 agressions durant el 2023

Els metges i metgesses de la província de Tarragona van denunciar 215 agressions durant el 2023. Respecte al 2022, els casos han incrementat un 10%. De les 215 agressions, 159 han estat a metgesses de totes les franges d’edat, un 29% més que l’any anterior.

PUBLICITAT

Pel que fa a àmbits sanitaris, la primària aglutina més de la meitat dels casos, fet que també suposa un augment respecte al 2022, del 25%. Per contra, han baixat les agressions als hospitals. Per tipologia, la majoria de les agressions són amenaces o coaccions. Les lesions físiques representen el 7% dels casos totals i s’ha observat un augment de les agressions a les xarxes socials, fet que afecta la reputació dels professionals. Pel que fa al perfil de l’agressor, és un home al voltant dels 40 anys. 

El president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), Sergi Boada, creu que una de les causes de l’augment d’agressions és que Catalunya té “un sistema sanitari públic malalt i vulnerable”. 

Alhora, el secretari del COMT, Manuel Carasol, ha incidit que cada any es comptabilitzen més agressions perquè cada vegada més, els metges les denuncien. Ha apuntat, però, que  encara hi ha infranotificació i s’han produït més agressions de les que es coneixen. 

PUBLICITAT