Els peatges que acaben aquest any

L’any nou porta amb ell els darrers mesos de concessió de les autopistes de Tarragona. El proper 31 d’agost expiren les concessions de l’AP-2 i de l’AP-7, dos trams gestionats per Acesa -filial d’Abertis-. Un total de 450 quilòmetres que pasarien a ser gratuïts.

PUBLICITAT

No està clar si això acabarà passant o no. L’empresa ha sol·licitat una pròrroga a l’Executiu Central que haurà de pronunciar-se. Acesa s’empara en la norma del govern espanyol de donar una pròrroga a empreses amb alguna concessió per compensar les possibles pèrdues. 

La fi dels peatges podria contrastar amb les opcions futures. La Generalitat aposta per imposar un model de pagament per les vies amb alta capacitat i el propi ministre de Transport defensa aquesta possibilitat futura. 

Haurem d’esperar per saber si la ciutat de Tarragona s’allibera del tram de peatges pel qual es trobava envoltat tot i que un d’ells continuarà fins a 2039. Es tracta del tram Castelldefels-El Vendrell de la C-32 de titularitat de la Generalitat que gestiona Aucat.

PUBLICITAT