Els premis Ciutat de Tarragona freguen el rècord de participació

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona tanquen la preselecció amb molt bones xifres de participació. Enguany s’han presentat 147 novel·les, només una menys que el 2021, any que ostenta el rècord de participació. Joan Cavallé, director de l’Escola de Lletres de Tarragona, assenyala que “no coneix cap altre premi de literatura catalana amb aquesta participació”.

remis literaris ciutat de tarragona
PUBLICITAT

Cavallé destaca també la diversitat territorial dels participants, ja que només un 25% procedeixen del Camp de Tarragona. Destaquen participacions de les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, la Catalunya del Nord i fins i tot de catalanoparlants residents a altres països com el Japó. El director atorga l’èxit dels premis a “l’atenció individualitzada i a la confiança que generen”.

Els tres premis, corresponents a narrativa, narrativa curta i traducció, es lliuraran el 21 de maig dins del marc d’un espectacle per determinar al Teatre Metropol. Enguany s’afegirà un tercer lliurament honorífic fora de convocatòria que reivindicarà la trajectòria d’un traductor.

PUBLICITAT