Els professors s’oposen a la prohibició de l’ús de calculadores gràfiques a les PAU

Polèmica en la matèria de matemàtiques per a les PAU d’aquest 2020. Els tribunals de les proves han decidit que aquest any no es puguin utilitzar calculadores gràfiques, una novetat que no ha agradat gens als professors de matemàtiques. José Rey, President de l’Associació de Professors de Matemàtiques de Tarragona, ha explicat que “fa 25 anys que s’utilitzaven aquestes calculadores, i això no era negatiu”. Rey reconeix que alguns tribunals tenen problemes per saber quina és la calculadora gràfica, però que la prohibició del seu ús dificulta l’aprenentatge dels estudiants. En aquest sentit ha etzibat que a les PAU no s’avalua el batxillerat, ja que els alumnes que s’hi presenten ja el tenen. 

PUBLICITAT

El President de l’Associació ha explicat que aquest dimarts tenen una reunió amb la coordinadora de les PAU i esperen que se solucioni aquest problema, i que si s’han de fer canvis, siguin per millorar. De moment no s’ha plantejat un canvi de model d’examen.

D’altra banda s’ha demanat quin és l’objectiu d’aquestes proves, si demostrar que els joves saben fer rutines o saben raonar.

PUBLICITAT