Els sindicats asseguren que el seguiment de la vaga “és massiu”

Actualització 13:45

PUBLICITAT

L’Associació Empresarial Química de Tarragona, AEQT, ha emès un comunicat on reitera que “respecta” el dret a vaga, però considera “inadmisisble” que en alguns casos al polígon nord i sud no s’hagi permès accedir amb normalitat al personal que formava part dels serveis mínims. Consideren encara “més greu” que s’hagi impedit l’accés del canvi de torn dels bombers del Parc Químic Nord.

l’AEQT ha explicat que tot plegat ha fet que els treballadors de nit han hagut d’allargar la jornada a l’espera del seu canvi que “en alguns casos no s’ha pogut efectuar fins passades les tres hores”. Per això asseguren que en aquest context és molt difícil determinar xifres de seguiment, i no en “podran donar fins passada la jornada”.

Actualització 13:15

Els sindicats, CCOO i UGT, asseguren que el seguiment de la vaga del sector petroquímic de Tarragona és “massiu”, gairebé del “100%”. Les dues organitzacions s’han mostrat molt satisfetes amb la convocatòria, han explicat que no hi ha hagut cap incident remarcable, i els serveis mínims s’han complit. 

Joan Llort, Secretari General d’UGT a Tarragona, ha remarcat que la seva intenció és estar en una taula de coordinació d’emergències entre les empreses.

Per la seva banda Javier Pacheco, Secretari General de CCOO, ha denunciat que arran de la crisi s’han produït acomiadaments i no s’han incorporat a nous treballadors. 

En aquest sentit Mercè Puig, Secretaria General de CCOO de Tarragona, ha demanat que “les administracions prenguin nota de la consciència que ha pres la ciutadania”.

Al final del matí els treballadors del sector han fet una petita manifestació des de l’entrada al Polígon Sud de la petroquímica fins a les portes d’IQOXE, sota el lema “més seguretat, menys precarietat”. Un cop a les portes de l’empresa han fet un minut de silenci per recordar les tres víctimes mortals arran de l’explosió. Finalment han fet una crida a omplir els carrers aquest dimecres a la tarda.

Actualització 12:15

Javier Pacheco afirma que volen omplir de seguretat les empreses dels polígons per evitar noves catàstrofes. Denuncien que hi ha hagut acomiadaments arran de la crisi i no s’han incorporat nous treballadors.

Actualització 11:51

La manifestació s’ha dirigit fins la porta d’IQOXE on s’ha guardat un minut de silenci per les tres víctimes mortals de l’explosió el passat 14 de gener.

Actualització 11:26

El secretari general d’UGT, Joan Llort, ha remarcat que volen ser a la taula de coordinació d’emergències per portar els problemes que es troben els treballadors cada dia.

Actualització 11:17

Joan Llort, secretari general de l’UGT ha valorat molt positivament el seguiment de la vaga que ha afirmat ha sigut gairebé del 100%, només han operat els serveis mínims.

Actualització 09:30

UGT i CCOO asseguren que la vaga és un “èxit”. Els dos sindicats han explicat que el seguiment és gairebé del 100% als dos polígons, tant al nord com al sud. Camil Ros, Secretari General d’UGT a Catalunya, ha assegurat que “algunes empreses han prioritzat la productivitat per sobre la seguretat”.

En aquest sentit els dos sindicats han fet una crida perquè la manifestació d’aquest dimecres a la tarda sigui massiva.

Des de primera hora del matí s’han fet piquets informatius a la T-750, al Polígon Nord, on s’ha tallat la carretera, i també a la N-340, al Polígon Sud.

Actualització 00:00

Tarragona es prepara per viure una gran mobilització aquest dimecres a la tarda. Quan ja ha passat més d’un mes de l’explosió d’IQOXE, al complex petroquímic sud, entitats, ajuntaments i sindicats s’han organitzat per dur a terme una gran manifestació sota el lema “Volem seguretat, informació i coordinació”.

Aquesta mobilització coincideix amb la vaga organitzada per CCOO i UGT al sector químic per demanar millors condicions laborals i més seguretat per als seus treballadors.

PUBLICITAT