Els treballadors del sector químic volen avançar les jubilacions

El Sindicato de Trabajadores vol aplicar el factor de correcció per rebaixar la jubilació dels treballadors i treballadores del sector químic. Aquest projecte va iniciar a principis d’aquest any i està emparat en la llei 40/2017 i 27/2011 que aplica aquests casos a feines amb moltes exigències físiques, exposició a agents químics o la jornada a torns entre d’altres. Aquesta iniciativa segueix les passes d’altres sectors, com els policies, els bombers o els miners, i pretén buscar el suport d’ens locals i comarcals per portar-la al Congrés dels Diputats el 2023 i convertir-la en un projecte no de llei.

PUBLICITAT

Ara mateix estan cercant mocions a diferents ajuntaments del territori i compten amb el suport dels consistoris de la Canonja, el Morell, La Pobla, Botarell i estan apropant-se als de Reus i Tarragona. Marga Vila, membre del grup motor del projecte, ha avançat que comptem amb el suport d’algun partit polític que no han volgut esmentar i “la rebuda en general està sent molt positiva”.

El sindicat no pot saber en quines condicions s’aplicaria aquest coeficient, ja que depèn de la seguretat social. El que sí que han volgut destacar és que pretenen fer efectiva aquesta mesura per tots els treballadors de la química independentment si pertanyen a grans empreses o subcontractades. Aquest 26 de maig han convocat una marxa a Tarragona per fer visible aquestes reivindicacions i buscar el suport de la ciutadania.

PUBLICITAT