Els veïns creuen que la Part Alta no és lloc per discoteques

La problemàtica i la polèmica del soroll a la Part Alta ja és un clàssic. A finals de l’any passat des de Ràdio Ciutat de Tarragona explicàvem que els veïns estaven molestos per un local nocturn situat al Carrer Major. Doncs sembla que aquests problemes no han anat a menys sinó que s’han incrementat. Va ser al novembre del passat 2017 quan es va obrir un expedient des de l’Ajuntament de Tarragona on els veïns reflectien diverses queixes, que segons ells, afecten directament a la seva vida quotidiana. A hores d’ara s’espera una notificació per aquest expedient, però també s’han reunit amb altres departaments i institucions públiques, perquè volen demostrar que més enllà del soroll consideren que no és una activitat pròpia d’un barri situat al Nucli Antic de la ciutat on hi hauria de prioritzar un ambient “adequat i tranquil”. Així ho explica Elena Pilanes, una de les veïnes afectades.

PUBLICITAT

Uns 7 veïns per famíla van signar aquest expedient, i també n’hi ha d’altres que s’han afegit, perquè segons expliquen les queixes van molt més enllà dels edificis que estan al costat d’aquest local, també es veuen afectades persones dels carrers adjacents. Creuen que el volum de la música afecta negativament els edificis perquè produeix un cert tremolor i que també es genera un ambient al carrer que deriva en problemes de salubritat i brutícia. Asseguren que la seva petició no és estrictament que es tanqui la discoteca, sinó que es traslladi en una altra zona on tingui menys afectació.

Asseguren que des de les institucions, com per exemple la direcció territorial de cultura, la cap d’arqueologia o paleontologia entre altres, de moment estan tenint una resposta positiva. A més també denuncien que l’establiment algunes vegades no ha complert amb la mesura de bolcar tot el vidre al contenidor de les deixalleries que correspon.

Amb tot plegat cal destacar que l’últim cap de setmana es va produir una baralla just al davant de la discoteca on va haver d’intervenir la policia i també els serveis sanitaris. Des de la discoteca no volen parlar però asseguren que ho tenen tot en ordre.

PUBLICITAT