Els xilens i xilenes de Tarragona, il·lusionats

Diversos xilens i xilenes votaven aquest diumenge en un referèndum sobre la seva constitució. El poble xilè amb una àmplia majoria, el 78,27%, ha decidit que deixava enrere un document de l’època de Pinochet. Una reforma que segons explica la periodista Marina Martínez, que hi va viure dos anys, “va començar el poble, organitzant-se entre ells i demanant millores socials i una constitució creada per la població”.

PUBLICITAT

Martínez reconeix que “ara s’haurà de veure com s’escriu i es fa aquesta Constitució però assegura que és un primer pas”. Un cop redactada la nova s’haurà de tornar a votar si s’aprova o no.

Per la seva banda Monserrat Santana, xilena resident a Tarragona, s’ha mostrat molt contenta amb els resultats i molt il·lusionada pel futur que ve. Ha explicat que “tot plegat ha costat molt i s’han viscut moments molt tensos amb la policia amb abusos policials greus”. També ha reclamat poder votar des d’aquí qui crea la nova Constitució.

En aquests moments és conscient de la feina que els queda al davant, però a la vegada està molt il·lusionada per tancar una etapa i poder seguir formant part d’un moment històric.

PUBLICITAT