EMATSA opta a una nova convocatòria als fons Perte per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) opta a una nova convocatòria dels fons per a la digitalització del cicle urbà de l’aigua del PERTE que impulsa el Ministeri de Transició Ecològica.

PUBLICITAT

La companyia d’aigües ha elaborat un projecte per valor de 3,4 milions d’euros, dels quals en sol·licita 2,4 M€ als fons europeus que inclou 15 accions que tenen com a objectiu millorar el coneixement i l’ús dels recursos hídrics i preservar les masses d’aigua i el medi natural. Les propostes per a fer-ho s’enfoquen en la instal·lació de sensors i sistemes d’anàlisi en continu pel control de la qualitat i disponibilitat de l’aigua en les captacions i les xarxes de distribució i sanejament.

Per la seva banda, el president d’Ematsa, Rubén Viñuales, ha explicat que no es pot deixar passar l’opció de rebre fons PERTE per accelerar la transformació digital d’Ematsa i millorar la capacitat d’actuar de manera preventiva per garantir l’ús eficient de l’aigua i preservar els recursos propis i l’entorn.

L’àmbit d’aplicació del projecte abasta tots els municipis on opera Ematsa, és a dir, Tarragona, la Canonja, el Catllar i els Pallaresos.

PUBLICITAT