En Comú Podem porta Tarragona al debat del Parlament

En Comú Podem va presentar aquest dijous una moció al Parlament per instar al govern defensar les principals necessitats i oportunitats del Camp de Tarragona. Una moció que el grup porta treballant des del novembre i va presentar en companyia de diferents grups municipals de la demarcació.

Parlament Catalunya
PUBLICITAT

Un dels punts demanava aturar el macroprojecte del Hard Rock, posant èmfasi en el consum d’aigua que aquest suposarà davant l’actual context de sequera. Així mateix, també demanava emfasitzar els controls d’ús d’aigua industrial, de regadiu i lúdica a la regió. Aquest punt no va tirar endavant amb els vots en contra de PSC-Units, ERC, Junts, Vox, Cs i PP. Jordi Collado, portaveu dels comuns a Tarragona, rep amb tristesa aquest fet i “desitja que el projecte s’aturi finalment”.

Per contrapart, des del PSC assenyalen que “aquest projecte compta amb el suport de tot al territori”, motiu pel qual es van oposar a aquest punt. Rubén Viñuales, diputat socialista al Parlament, veu amb bons ulls el debat del territori, però lamenta que aquesta moció “s’ha fet amb la intenció de parlar un dia del Camp de Tarragona i no fer-ho mai més”.

En aquest ple sí que han estat aprovades iniciatives en àmbits com la lluita contra el despoblament, el transport o la sanitat. En matèria de sanitat es va exemplificar la necessitat d’un CUAP i una residència pública a Tarragona. En línies generals, Collado valora positivament “algunes bones paraules”, però lamenta que aquest ha sigut el primer cop que s’ha posat al centre el Camp de Tarragona durant aquesta legislatura.

PUBLICITAT