ERC i PSC augmentarien regidors, però sense poder governar sols

Una enquesta realitzada pel Diari Més dona la victòria al PSC de Tarragona en aquestes eleccions municipals. Tot i això, l’enquesta assegura que el PSC de Tarragona no tindria la força suficient per governar en solitari. La llista encapçalada per Rubén Viñuales aconseguiria una forquilla entre 9 o 10 regidors, davant dels 7 aconseguit l’any 2019. Per la seva part ERC també augmentaria els seus vots amb un o dos regidors més que els 7 obtinguts el 2019. El partit de Pau Ricomà segueix de prop la intenció de vot de Viñuales amb un 32% davant del 35% dels socialistes.

Enquesta Diari Mes
Gràfic de representació segons l'enquesta. DIARI MÉS
PUBLICITAT

L’enquesta del Diari Més, mostra també la caiguda de Ciutadans que passaria de ser la tercera força política més votada i amb quatre regidors al consistori, a tenir, amb sort, un sol regidor. La tercera força l’ocuparia ara el Partit Popular, encapçalat per Maria Mercè Martorell, que assoliria entre 2 i 3 regidors. Una intenció de vot similar assoliria Jordi Sendra, de Junts per Catalunya, que projecta la mateixa representació que els populars.

En Comú Podem i la CUP aspiren a assolir uns resultats similars als de 2019 i obtenir dos regidors, tot i que segons l’enquesta, ambdós partits podrien arribar a perdre un regidor i entrar al consistori tarragoní només amb el cap de llista. Amb això, serien clau per donar suport a un govern que necessitaria posar d’acord fins a tres formacions polítiques per envestir un candidat. L’enquesta també mostra la fina ombra de VOX al consistori, que podria fer entrar al número 1 en solitari, tot i que també ho podrien arribar a fer altres partits petits com Sí Tarragona o Valents.

PUBLICITAT