ERC i PSC trenquen la relació de confiança

Tret de sortida de la campanya electoral. Els partits polítics han començat amb una enganxada de cartells que marcarà la línia dels candidats i alcaldables de la ciutat. La nit ha donat un titular i és el trencament entre les dues principals forces de la ciutat. El PSC i ERC han trencat la relació de confiança i cap dels dos partits es mostra obert a pactar amb l’altre. 

PUBLICITAT

Rubén Viñuales ha marcat aquest primer missatge de trencament per les acusacions d’Esquerra Republicana. 

L’actual alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, també ha remarcat aquest trencament i ha posicionat al PSC com un partit de dretes.

Lorena de la Fuente i Ciutadans han marcat la seva línia i l’objectiu d’entrar com a mínim al consistori. De la Fuente també s’ha mostrat partidària a pactar amb els partits de dreta i esquerra.

Per part de Junts x Catalunya, Jordi Sendra s’ha posicionat com la tercera opció a presidir l’alcaldia de la ciutat com una alternativa als socialistes i republicans.

L’escissió d’aquest partit ha provocat que Ara Sí es posicioni com la única opció municipalista. Mar Giné ha remarcat que són l’opció de carrer de trencar amb els “vividors” de la política.

Els comuns, per la seva banda,  no han deixat entreveure cap pacte amb els dos grans partits. Jordi Collado, l’alcaldable, afirma que busca mantenir els mateixos consellers que l’any 2019.

La Candidatura d’Unitat Popular i la seva alcaldable, Eva Miguel, s’han erigit com la formació que farà de mur davant el feixisme i amb la idea de trencar amb el sistema del PSC i de l’època de Ballesteros.

Finalment, el Partit Popular busca treure el millor resultat amb una Maria Mercè Martorell que aspira a millorar els resultats de l’any 2019. Els populars podrien ser clau en un possible canvi de Govern a la ciutat. 

Així ha estat una primera jornada convulsa que suposa l’inici de la Campanya Electoral municipal que escolliran els consellers el proper 28 de maig i l’alcalde dels propers quatre anys de mandat com a molt tard el 17 de juny.

PUBLICITAT