Es restaurarà la zona humida de la Pineda, els Prats d’Albinyana

A finals de març començaran les obres per a la recuperació de l’espai natural dels Prats d’Albinyana de la Pineda. “És la restauració més important d’una zona humida a Catalunya des que es va recuperar l’estany d’Ivars d’Urgell” durant els anys 2000, afirma el president del Port de Tarragona, Saül Garreta.

PUBLICITAT

És una zona on històricament hi havia extensos prats humits, llargs cordons de dunes litorals vegetades i grans estanys d’aigües dolces i tranquil·les, però des de fa anys estan en degradació o en risc. Té un alt valor mediambiental i paisatgístic, amb una extensió total d’unes 38 hectàrees, i és per això que l’Autoritat Portuària de Tarragona afavoreix a la recuperació de l’entorn i vol eliminar els impactes directes que el malmeten, amb l’objectiu de millorar i potenciar els hàbitats naturals adjacents.

S’invertiran 2,3 milions d’euros en aquest projecte que preveu durar un any. A part de restaurar els Prats d’Albinyana la proposta també preveu crear una llacuna i un bosc de ribera, delimitar i protegir l’espai arqueològic de la vil·la romana de Cal·lípolis i instal·lar serveis viaris interns com camins, miradors faunístics i passarel·les.

PUBLICITAT