Esquerra s’abstindrà en la votació dels pressupostos del 2024

Tan sols dos punts de la proposta que ha fet el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya al govern municipal han mantingut en l’abstenció el vot dels republicans de cara a la votació dels pròxims pressupostos, que tot indica que serà la setmana que ve, entre el 29 i el 30 de novembre.

PUBLICITAT

Després de diverses reunions amb l’equip de govern, el plec de mesures que han presentat els republicans ha estat aprovat pràcticament en tota la seva totalitat. Una proposta valorada en 4.200.000 euros. Els dos punts que haurien estat rebuatjats pels socialistes estan relacionats amb la creació dels carrils bici de l’Avinguda Andorra i Prat de la Riba, que segons Esquerra tindrien un cost zero.

El conseller republicà, Xavier Puig ha anunciat el vot, assegurant que amb l’abstenció asseguren l’aprovació del pressupost.

Entre les propostes d’Esquerra acceptades per l’equip de govern hi ha una partida per la creació de cinc centres cívics en diversos punts de la ciutat (1,1 MEUR), millores en la via pública, com el projecte de creació de l’eix Prim-Unió-Apodaca i la primera fase de la urbanització del vial del Polígon Francolí (1,15 MEUR). També una partida destinada a l’àmbit social, amb la compra d’habitatge per a ús social o un pla d’accessibilitat (1,2 MEUR) i també a equipaments, com per exemple la rehabilitació del local dels Xiquets de Tarragona a la seu de l’ICAC, una inversió en centres educatius i en locals d’associacions de veïns (750.000 euros).

Des d’Esquerra no es tanca la porta a continuar negociant. Però si res canvia, el vot republicà en l’aprovació dels pressupostos 2024 serà abstenció.

PUBLICITAT