Estafes per llogar pis freqüents a Tarragona

La demanda de immobles a Tarragona fa que llogar el pis ideal sigui molts cops una odissea. Aquest és el cas de la Nerea, qui, a principis d’aquesta tardor buscava un pis juntament amb la seva parella a la capital tarragonina. En una de les seves cerques a diferents portals web va trobar el seu pis somiat, cèntric, bonic i excessivament barat.

Imatge d'un rètol d'un pis en lloguer a la ciutat de Barcelona (horitzontal)
PUBLICITAT

Tot i la sospita del preu van decidir contactar amb el llogater, sota el nom Jacobus Van Hese. Aquest va contestar amb una història sobre com havia comprat el pis per la seva filla i aquesta havia hagut de deixar els seus estudis per la pandèmia, motiu pel qual rebaixava el preu. A més aquest demanava fer un pagament inicial, ja que al ser estranger no podia ensenyar el pis presencialment abans.

La parella va sospitar de la narrativa del suposat flamenc i van buscar el seu nom, trobant ràpidament resultats relacionats amb estafes. Això podria semblar un cas aïllat, però el mateix dia van trobar una resposta similar d’un altre immoble que només canviava la nacionalitat del llogater.

captura del correu enviat a la parella

Durant la seva cerca per llogar pis la parella va continuar trobant diferents situacions similars. Cal destacar que els fraus online han crescut un 95% des de la desescalada. El conjunt dels espanyols son el tercer objectiu més atractiu a escala mundial per aquest tipus d’operacions.

PUBLICITAT