Estratègies per acompanyar a les víctimes de violència masclista durant el confinament

La Creu Roja ha engegat un dispositiu per dinamitzar les dones víctimes de violència masclista i dona’ls-hi suport emocional aquests dies de confinament. Sobretot han posat especial atenció, així com ha explicat Míriam Giménez, responsable de Gent Gran i Dones Víctimes de Violència Masclista de la Creu Roja de Tarragona, al col·lectiu de víctimes majors de 65 anys. En aquest grup hi ha una trentena de dones a la demarcació, i se’ls hi està ensenyant a fer videotrucades per poder parlar amb elles i que estiguin en contacte amb la família. 

PUBLICITAT

D’altra banda s’ha creat un grup de whatsapp per donar un acompanyament emocional i que puguin compartir com estan vivint aquests dies entre elles. Giménez ha reconegut que són dones d’especials necessitats.

La responsable de Gent Gran i Dones Víctimes de Violència Masclista assegura que és difícil la convivència. Pensa que potser ara les víctimes que encara no han denunciat ho tindran més difícil per fer-ho, i tem un repunt de la violència masclista. Tot i això explica que se segueix el ritme d’altes de “sempre” del servei d’ATENPRO, però assegura que s’està posant un focus important en aquest sector de la societat.

Amb tot plegat des de la Creu Roja expliquen que el servei no es para, segueix en marxa tot i el confinament, i que si hi ha alguna víctima pot avisar i s’actua amb la màxima celeritat possible. 

PUBLICITAT