Feijóo defensa a Tarragona l’increment de la quota de la tonyina vermella

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo i el candidat popular a les eleccions del 12 de maig, Alejandro Fernández, han visitat Tarragona aquest dimarts per reunir-se amb la Federació de Confraries de Pesca de Tarragona i parlar de l’actualitat de la pesca, un sector que consideren “estratègic”. 

Foto: ACN
PUBLICITAT

Feijóo ha destacat la pèrdua de vaixells a Catalunya, la reducció dels llocs de treball i la caiguda de les captures un 25% des del 2016. Ha apuntat que és un fet que “la pesca a Catalunya està en recessió”. Per contrarestar el mal moment del sector, Feijóo ha explicat que plantejaran al senat declarar la pesca com a sector estratègic, insistiran en la inspecció del peix que ve de fora de la UE i, en el cas concret de Catalunya i Tarragona, demanaran un increment de la quota de la tonyina vermella, per protegir els pescadors. 

Alhora, Alejandro Fernández, ha insistit que Tarragona “no seria el mateix sense la pesca”, que ha afegit que suma valor a l’oferta turística de la ciutat i del Serrallo. Considera que és un valor que s’ha de protegir. Ha incidit que Catalunya actualment té 1000 embarcacions, la meitat que fa 25 anys i que “perilla la sostenibilitat del sector”. Ha exposat algunes de les mesures que proposa el PP en aquesta qüestió, “per mantenir la competitivitat”, com la baixada d’impostos o la creació d’un pla de renovació generacional. 

PUBLICITAT