Fiscalia interposa un recurs de reforma per reobrir la instrucció de la causa mediambiental d’IQOXE

Fiscalia de Tarragona ha interposat un recurs de reforma per reobrir la instrucció de la peça mediambiental contra l’empresa IQOXE per presumptes vessaments contaminants. Segons ha avançat el diari Expansión i han confirmat fonts judicials a l’ACN, el ministeri públic ha demanat noves declaracions dels Mossos d’Esquadra per esclarir dades de l’informe elaborat per l’Institut Nacional de Toxicologia.

PUBLICITAT

En concret, el fiscal vol saber les dades d’immissions, ja que no tindria aquests indicadors, els quals són claus per decidir si tira endavant l’acusació. En l’escrit, el fiscal afirma que “no hi ha constància de dany o risc greu del medi ambient” perquè no hi ha cap dada d’immissió o altres que ho poguessin indicar.

Ara, el ministeri públic resta a l’espera de la resolució del jutjat d’instrucció 1 de Tarragona per decidir si acusa. Si no obté aquestes dades, s’obre la possibilitat que la causa s’acabi arxivant. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va reconèixer que no havia pogut detectar si IQOXE va fer servir productes desescumats per emmascarar abocaments d’aigües contaminants al mar.

En la interlocutòria que tancava la investigació per un suposat delicte contra el medi ambient, l’instructor apuntava que els directius de l’empresa van manipular les aigües i un dels tancs per superar les inspeccions de l’ACA.

PUBLICITAT