Forta olor a gas per culpa d’una fuita de Nafta al polígon sud de Tarragona

A prop de les 4 de la matinada en el polígon químic sud de Tarragona, s’ha produït una fuita de Nafta entre 100 i 300 metres cúbics en l’empresa ASESA. A partir de la 1 del migdia s’ha començat la maniobra del gas restant en un altre trasbalsament amb l’ajuda d’una canonada. Degut el procediment del buidatge del dipòsit ha provocat forts episodis de males olors al llarg del litoral de Tarragona fins al Maresme.

PUBLICITAT

Fins a 7 dotacions dels Bombers de Catalunya i bombers del Parc Químic de Tarragona han ajudat en la contenció de la fuita. A partir d’aquí el telèfon d’emergències 112 ha rebut entre les 13:30 i 14:30 fins a duo centes trucades provinents del litoral del tarragonès i del Garraf per fortes olors de gas i de benzina. En aquests moments les olors van direcció al litoral barceloní.

L’empresa ha confirmat que en aquests moments està controlada la situació. S’espera que les fortes olors es puguin continuar allargar-se fins a les properes 12 i 13 hores. Ja que les tasques del transvasament per la canonada de Nafta té prevista una durada entre avui a la matinada i demà al matí.

PUBLICITAT