Fortuny: “El pressupost ha de ser el punt d’inflexió il·lusionant”

Així ha definit el pressupost pel 2020 el Conseller d’Economia, Jordi Fortuny. Fortuny ha explicat que augmenten les inversions en cultura i festes, patrimoni, projectes urbans, habitatge social, ciutadania, promoció comercial, esports, educació i ocupació. Així doncs s’augmentarà la despesa corrent un 5,1%, i segons el Conseller aquest augment s’ha de veure reflectit en el ciutadà.

PUBLICITAT

Així doncs Fortuny ha comentat que el pressupost serà de 177 milions d’euros, un 1% més que el de l’any anterior, i d’aquí es contemplen 12 milions per inversions. Es pretén pujar el nombre de recursos humans, augmentant els treballadors i musculant diverses àrees. També es vol equiparar el salari dels treballadors de les llars d’infants a la resta dels treballadors del consistori. Pel que fa a la partida de cultura i festes també puja. Cal destacar una major inversió, del 50%, en el Festival Internacional Dixieland, que pretenen recuperar “el nivell que havia tingut altres anys”. En aquesta partida la despesa corrent augmenta un 22,5%.

En patrimoni també fan una major inversió, tot i que Fortuny ha afirmat que els hi agradaria fer-ne més. Amb tot el Conseller creu que és una àrea que no només depèn d’ells, sinó que també, de la resta d’institucions del país, perquè Tarragona és Patrimoni Mundial de la Humanitat. En total la inversió és de 890.000 euros i estarà destinada a l’amfiteatre, el Camp de Mart, el Metropol, el Pretori, la Muralla i la Tabacalera.

El Govern tarragoní vol mostrar a través d’aquests comptes el seu compromís social i per això aposta per pujar la inversió un 4,4%, creixent en polítiques d’igualtat, incrementant el manteniment de les escoles, el transport escolar i els serveis socials. També es pretén crear unes beques menjador infantils independents de les que ja fa l’àrea de serveis socials.

Fortuny ha assegurat que no s’imagina que no aprovin aquests comptes.

Finalment cal destacar que aposten arranjar camps de futbol municipals amb 150.000 euros o gairebé dos milions i mig d’euros per habitatge social provinent de la venda de patrimoni.

La primera prova de foc d’aquests comptes és aquest divendres, i després es presentaran al plenari del dia 20 de desembre.

PUBLICITAT