Front comú per rejovenir el món rural

Les Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya volen fer front comú per evitar el despoblament rural i reclamar més atenció al sector amb un pla d’acció conjunt. Aquest pla compta amb el suport de més de 75 entitats com les cambres de comerç de Tarragona i Reus així com ajuntaments de diferents pobles i ciutats de la demarcació. 

PUBLICITAT

La decisió arriba després dels incendis a la província i els temporals d’octubre i el Glòria. El president de PIMEC Catalunya, Josep González, afirma que hi ha hagut una falta de sensibilitat al territori i una manca de resposta per part de l’administració. 

Josep González, president de PIMEC Catalunya

Els objectius del Pla d’Acció per al Món Rural vol crear un pacte nacional implicat amb l’agenda 2030 on es treballi l’eficiència, la interconnectivitat i evitar la desertització. 

Alguns dels motius d’aquesta decisió conjunta han sigut els de rejovenir les granges i els camps de conreu i donar vida als pobles. Amb aquestes accions, PIMEC vol fomentar els mercats locals i de quilòmetre zero per fer que innovar, il·lusionar i rejovenir el territori sigui un fet.

El primer pas del Pacte Nacional serà entrar dins els programes polítics dels diferents partits per les properes eleccions a la Generalitat.

PUBLICITAT