Generació Z: més enllà de la pantalla

Anomenats com la Generació Z i nascuts a partir dels anys 2000 amb un mòbil sota el braç, els nous adolescents són coneguts socialment per la seva connexió constant a internet i a les xarxes socials i és que les relacions han passat a ser a través d’una pantalla, però no només pels més joves.

joves
PUBLICITAT

Però aquesta imatge va molt més enllà i és que aquesta generació també ha nascut plena d’estereotips i prejudicis. Paula, una professora d’institut de Tarragona, viu dia a dia amb adolescents i considera que la relació amb la tecnologia no es tracta només d’addicció, sinó que forma part de la seva concepció:

A més, ella també és testimoni de tot el que no és visible però també caracteritza aquesta generació.

Seguint aquesta visió, Maria Concepció Torres, doctora en Pedagogia i presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Pegogia de Catalunya, considera molt important que professionals com la paula es donin compte que aquesta generació té molt per aportar:

Torres també creu que aquesta visió dels joves està construida per una societat que no vol conèixer més enllà:

Així doncs, la Generació Z té molt més per aportar i segons la Paula, serà una peça fonamental per avançar socialment i començar a trencar esquemes.

Nascuts sota la digitalització, amb una relació a través de pantalles però amb un compromís social, una empatia i una tolerància per aprendre i que serà el futur.

PUBLICITAT